Rax fennsík – Emlékezetes gyalogtúra

A Rax egyik legszebb túraútvonalát járjuk végig káprázatos kilátást élvezve a Jakobskogel keresztjén át, egészen a Preiner Wand sziklaszakadékáig.
Kabinos felvonóval könnyen és gyorsan közelítjük meg a keleti platót, túra közben pedig többször kényelmes turistautakon, néha rövid meredek emelkedőkön barangolunk a fennsíkon.

Következő időpont: a járványtól függően
Részvételi díj: - Ft / fő

Rax-Fennsík

A túra nehézsége: Könnyű, egyszerű túra jól jelzett utakon és ösvényeken magashegyi környezetben. Néhány meredek, de rövid kapaszkodóval.  Útközben több menedékház (hütte) is útba esik.

Étkezés: önellátó
Utazás: egyénileg, de igény esetén segítünk a szervezésben. Még soha senki nem maradt itthon, aki jönni szeretett volna. 🙂

A részvételi díj tartalmazza:

 • Túraszervezés
 • Túravezetés
 • Biztonságos túrázáshoz szükséges eszközök

További költségek:

 • A napközben szükséges élelmiszerek
 • Utazás (Bp-Rax-Bp) ~ 300 km 4 fős autókkal számolva, autópálya matricával: ~5.000 Ft/fő
  Igény esetén segítünk összeszervezni az autókat
 • Felvonó ára (oda-vissza)
  18 év felettiek: 30 EUR
  16-18 évesek: 27 EUR
  6-15 évesek: 16 EUR

Túránkat a Rax-felvonó (Raxseilbahn) hegyi állomását (1547 m) elhagyva kezdjük meg. Egy nap alatt a 300 km hosszú Wiener Alpenbogen útvonalát nem tudjuk bejárni, de ennek a Bécsi Alpok legszebb tájain át vezető útvonalnak egy csodálatos részéhez érkezünk.

Első pihenő helyünk az Ottohaus (1644 m), honnan pazar kilátást kapunk a környező hegyekre és a ház alatt egy kis botanikus kertet, az Alpengartent. lehet megtekinteni.

Túránkat a Jakobskogel (1737 m) csúcsa és keresztje felé folytatjuk, ahová kis meredek ösvényen kapaszkodunk fel. A kilátás mindenért kárpótol.

Tovább haladva a Rax platóján hullámozva haladunk a gyönyörű törpefenyvesben, több helyen szédületes vizuális élménnyel töltekezve.

Meglátogatjuk a Neue Seehütte (1648 m) épületét. Előttünk a Preiner Wand (1783 m) kereszttel koronázott csúcsa. Egy kényelmes murvás úton utunkat visszafelé, toronyiránt a Schneeberg felé folytatjuk. Fél órás séta azonos szinten, törpefenyvesben, később fenyőfák közt a Dirnbacher Hütte felé. Hangulatos kis ösvényre kanyarodva érjük el a fából épült kis kilátóteraszt (1620 m), ahonnan ismét lélegzetelállító panoráma nyílik a nevéhez hű, pokoli Grosses Höllental 800 méteres sziklafalaira. Itt már közel vagyunk kiindulási pontunkhoz, ahol túránk körbe és véget ér.

Rax-Fennsík

Rax-Fennsík

Rax-Fennsík

Rax-Fennsík

 

 • Kemény talpú, túra cipő vagy bakancs
 • Sapka a nap/szél ellen
 • Hátizsák, amibe a napi felszerelés, étel belefér
 • Túrabot (igény esetén)
 • Vizes palack (legalább 1,5 liter)
 • Szél/esőkabát, esőnadrág
 • Költőpénz
 • Napszemüveg
 • Hó esetén kamásli

A túra a vírus helyzet rendeződése után lesz újra kiírva...

További túráink

Hótalpas túra a Schneebergen

Hótalpazás a téli túrázás egyik legnépszerűbb formája. Túránk célja az országhoz legközelebb eső csodálatos kétezres hegy, a Schneeberg, mely Wiener Neustadt (Bécsújhely) közelében található. – A magyarul Hóhegynek nevezett 2076 méter magas célcsúcsra egy fantasztikus hóbirodalomban vezet az út.
A hóval borított fenyvesek látványa és a talpak alatti hó ropogása sokáig elkísér minket a dolgos hétköznapokon.

Következő időpont: a járványtól függően
Részvételi díj: - Ft / fő

Pilisi bar(l)angolás

Egy program, ahol magaddal foglalkozhatsz...
150 métert haladni 90 perc alatt, miközben 30 méter mélyre hatolunk!? Közben átjutunk a “Szülőluk”, “Soványító” elnevezéseken, hogy csak kettőt említsünk. A barlang nem adja könnyen magát, de az élmény életre szóló!
A túra során ízelítőt kaphatsz az Outdoor Coaching egyik alap programjáról... aztán egy nyugodt ebéd közben beszélgetünk a komfortzónáról.

Következő időpont: a járványtól függően
Részvételi díj: - Ft / fő

Magas Tátra - Hágó túra

Ezen a túrán minimum 2 hágón kelünk át. Kihasználva a nyár végi lehetőségeket, mindkét este menedékházban alszunk! Igazi különlegesség, hogy az egyik éjszakát 2.000 méteren töltjük el, megtapasztalva a komfort nélküli komfortot.
Aki volt már velünk a Tátrában késő ősszel, az bátran jöhet újabb ínyencségért!

Következő időpont: a járványtól függően
Részvételi díj (12 év felett): - Ft / fő
Hiányzás a munkahelyről: 1 nap

Evezés a Szigetközben - “Új utakon” túra

Ez a túra igazából a "régi motorosoknak" készült...
a tavaly már kipróbált első napi kihívás idén sem marad el: Kerékpárokkal tekerünk a vízitúra start helyére és onnan a szűk zúgókon evezve több kikötés és fürdés után csorgunk le Kisvesszősre a nap során. Második nap lazító túra, hogy ne maradjon ki a felfelé sem. 🙂

Következő időpont: 2023 nyár
Részvételi díj: hamarosan
Hiányzás a munkahelyről: hamarosan