4 felismerhető viselkedés a karácsonyi forgatagban – 1.rész

Adventi kérdőív piros

Ahogy a munkahelyen, úgy a karácsonyi forgatagban is 4 jól elkülöníthető viselkedési stílust figyelhetünk meg. Vasárnaponként egyet-egyet bemutatunk közülük.

Te melyik típust képviseled?

Az első típus:
Szeret gyorsan vásárolni. Amit kitalált szeretteinek, azt az első alkalmas boltban meg is veszi. Nem csábul el más lehetőségek láttán, hisz ő már döntött! Mások szerint nem biztos, hogy eleget gondolkodott, de ez őt nem zavarja.

Akkor szerzi be az ajándékokat, amikor ideje van rá. Szereti, ha a pénztárnál gyorsan halad, és ha nyílik egy új sor, akkor az elsők között áll be oda.

Szeret nagy ajándékot kapni és nem bíbelődik sokat a csomagolással… egy mozdulattal kiszabadítja a papírból a vágyott ajándékot.  Az általa adott meglepetést mindig jónak tartja és szereti, ha dicsérik az ötletét, ami jót is tesz hiúságának.

  • Szeretnél többet megtudni önmagadról?
  • Szeretnéd jobban megérteni a tőled eltérő viselkedésű emberek motivációját?
  • Megtanulnád, hogyan érdemes kommunikálni azokkal az emberekkel, akikkel eddig nehezen értetted meg magad?

Ha a munkatársakkal egy tréning alkalmával közösen kitöltitek a kérdőívet, választ kaphattok a fentiekre. A kérdőív kitöltése és a kiértékelése – valamint a tanultak beépítése egy 2 napos tréning során lesz a legeredményesebb.

Figyelem! Mindenkiben mind a 4 stílus megtalálható, csak különböző mértékben.
A fentieket figyelembe véve hasonlítsd magad és figyeld a többieket a bevásárlások közben.
Fantasztikus év végét és sok örömöt kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.